Starost nije bolest

“Prestar je za operaciju!” “Moj drugi veterinar je rekao da ne mogu da ga podvrgnu anesteziji jer ima preko 10 godina.” “Bojim se da neće preživeti jer je tako stara.” “On je samo star – ne mislim da mu trebaju lekovi protiv bolova.”

OČNE INFEKCIJE KOD MAČIĆA

Ko god je imao priliku da se brine o veoma malim mačićima sigurno je imao iskustvo sa pojavom očnih infekcija. Mogli bi čak da kažemo da gotovo svi mačići dožive ovakav problem

Kako da pomognete Vašem ljubimcu tokom vrelih letnjih dana.

Sa dolaskom vrelih dana, zdravlju Vašeg ljubimca morate posvetiti dodatnu pažnju. Kao što svi znamo većina pasa teško podnosi visoke temperature.

Da li znate šta da radite ako vašeg psa ubode pčela?

Jedan od naših čitalaca je pitao: Mog psa je ubola pčela. Nije imao alergijsku reakciju, ali postoji li nešto što mogu da uradim u budućnosti da ublažim bol?

Najčešći spoljašnji paraziti kod pasa i mačaka

Većina pasa i mačaka nailazi na bar neke od ovih spoljašnjih parazita tokom svog života. Spoljni paraziti mogu biti veoma iritantni za životinju, a neki od njih mogu izazvati ozbiljne bolesti.

Vodič za pravilnu ishranu malih pasa

Iako imaju maleno telo, psi malih rasa imaju izrazito velike energetske potrebe. Takođe, brzo odrastaju i veoma dugo žive. Zbog svih ovih specifičnosti, vlasnici pasa malih rasa moraju znati kako da pravilno hrane svoje mezimce.

Izaberite pravu zaštitu od krpelja

Nijedan preparat ne pruža 100% zaštitu, zato je neophodno nakon svake šetnje pregledati životinju. Na taj način moguće je ukloniti krpelje koji se još nisu „zakačili“ za životinju

Zašto je važna rana socijalizacija psa

Rana i temeljna socijalizacija je vrlo važan uslov za odrastanje i srećan život vašeg psa. Naime, pozitivna iskustva tokom prvih meseci života u različitim novim situacijama, sa novim ljudima i životinjama, presudna su za ostvarivanje poverenja i sigurnosti.

Pravilna ishrana kućnih mačaka

Mačke koje ne izlaze napolje, sa svim svojim fantastičnim osobinama, predstavljaju divne, pa skoro i idealne kućne ljubimce. One su naizgled nešto manje aktivne, ali i podjednako srećne kao i one na ulici.

Prepoznajte signale koji ukazuju na loše zdravlje vašeg psa

Pas će nam svojim ponašanjem i govorom jela otkriti da je bolestan. Ovo su neki od znakova da se vaš pas ne oseća dobro i da trebate posetiti veterinara.

Zdravstveni rizici kod malih pasa

Poznavanje mogućih zdravstvenih rizika kod malih i minijaturnih pasa je značajno zbog njihovog uticaja na izbor hrane i načina ishrane, kao i obrnuto – ishrana može biti način da se olakšaju određeni zdravstveni problemi.

Da li znate koja je rasa psa najbliža vuku?

Svih 400 i više domaćih savremenih rasa pasa su zapravo usko povezane sa njihovim divljim precima vukovima.

Vethouse logo

Cara Uroša 37, Dorćol, Beograd
011-26-26-323
vethouse@vethouse.rs

Blagoja Parovića 27 Banovo Brdo, Beograd
011-35-72-704
vethouse@vethouse.rs

RADNO VREME:
Pon – Pet: 10h – 20h
Sub: 10h – 14h
Ned: 10h – 12h