Uticaj pasivnog pušenja na kućne ljubimce

Kućni ljubimci koji su rizičniji od pasivnog pušenja od ljudi, otkrili su naučnici.

Higijena zuba kućnih ljubimaca

Higijena zuba je veoma važna za zdravlje Vaših ljubimaca. O njoj bi trebalo da brinete isto kao I o higijeni svojih zuba.

Najčešće greške koje prave novi vlasnici mačaka

Udomljavanje vaše prve mačke je veliki korak, koji se ne sme uzimati zdravo za gotovo. Iako mačke imaju reputaciju ljubimaca koji sami brinu o sebi, to nikako ne znači da vi apsolutno nemate nikakve obaveze.

Nimfe

Nimfe su poreklom iz Australije, gde žive u velikim jatima. Osnovna boja nimfi je tamnosiva sa sa svetlo sivim grudima i belim perima na krajevima krila.

5 saveta da olakšate alergiju svom ljubimcu

Ukoliko sumnjate na alergiju kod svog mezimca, bilo da je reč o psu ili mački, sledeći saveti će im olakšati život. 

I MOJE KRZNO JE SREĆNE BOJE: Zašto niko ne udomljava crne mačke?

Crne mačke su najčešće žrtve predrasuda i to samo zbog BOJE KRZNA! Iako stalno govorimo da su one ljubimci, kao i svaki drugi, statistika o udomljavanju nam ne ide baš u prilog! 

Saveti za ishranu mačaka i pasa u toku letnjih meseci

Sigurno ste primetili da Vam tokom leta ne prija ista hrana kao I tokom ostatka godine. Vaša težina Vam više smeta leti nego zimi. Isti je slučaj I sa Vašim ljubimcima.

Starost nije bolest

„Prestar je za operaciju!“ „Moj drugi veterinar je rekao da ne mogu da ga podvrgnu anesteziji jer ima preko 10 godina.“ „Bojim se da neće preživeti jer je tako stara.“ „On je samo star – ne mislim da mu trebaju lekovi protiv bolova.“

Kako da pomognete Vašem ljubimcu tokom vrelih letnjih dana.

Sa dolaskom vrelih dana, zdravlju Vašeg ljubimca morate posvetiti dodatnu pažnju. Kao što svi znamo većina pasa teško podnosi visoke temperature. 

Da li znate šta da radite ako vašeg psa ubode pčela?

Jedan od naših čitalaca je pitao: Mog psa je ubola pčela. Nije imao alergijsku reakciju, ali postoji li nešto što mogu da uradim u budućnosti da ublažim bol? 

Najčešći spoljašnji paraziti kod pasa i mačaka

Većina pasa i mačaka nailazi na bar neke od ovih spoljašnjih parazita tokom svog života. Spoljni paraziti mogu biti veoma iritantni za životinju, a neki od njih mogu izazvati ozbiljne bolesti.

Vodič za pravilnu ishranu malih pasa

Iako imaju maleno telo, psi malih rasa imaju izrazito velike energetske potrebe. Takođe, brzo odrastaju i veoma dugo žive. Zbog svih ovih specifičnosti, vlasnici pasa malih rasa moraju znati kako da pravilno hrane svoje mezimce.

Vethouse logo

Cara Uroša 37, Dorćol, Beograd
011-26-26-323
vethouse@vethouse.rs

Blagoja Parovića 27 Banovo Brdo, Beograd
011-35-72-704
vethouse@vethouse.rs

RADNO VREME:
Pon – Pet: 10h – 20h
Sub: 10h – 14h
Ned: 10h – 12h