Higijena zuba kućnih ljubimaca

Higijena zuba je veoma važna za zdravlje Vaših ljubimaca. O njoj bi trebalo da brinete isto kao I o higijeni svojih zuba.

I MOJE KRZNO JE SREĆNE BOJE: Zašto niko ne udomljava crne mačke?

Crne mačke su najčešće žrtve predrasuda i to samo zbog BOJE KRZNA! Iako stalno govorimo da su one ljubimci, kao i svaki drugi, statistika o udomljavanju nam ne ide baš u prilog!

5 saveta da olakšate alergiju svom ljubimcu

Ukoliko sumnjate na alergiju kod svog mezimca, bilo da je reč o psu ili mački, sledeći saveti će im olakšati život.

Saveti za ishranu mačaka i pasa u toku letnjih meseci

Sigurno ste primetili da Vam tokom leta ne prija ista hrana kao I tokom ostatka godine. Vaša težina Vam više smeta leti nego zimi. Isti je slučaj I sa Vašim ljubimcima.

Starost nije bolest

“Prestar je za operaciju!” “Moj drugi veterinar je rekao da ne mogu da ga podvrgnu anesteziji jer ima preko 10 godina.” “Bojim se da neće preživeti jer je tako stara.” “On je samo star – ne mislim da mu trebaju lekovi protiv bolova.”

Kako da pomognete Vašem ljubimcu tokom vrelih letnjih dana.

Sa dolaskom vrelih dana, zdravlju Vašeg ljubimca morate posvetiti dodatnu pažnju. Kao što svi znamo većina pasa teško podnosi visoke temperature.

Da li znate šta da radite ako vašeg psa ubode pčela?

Jedan od naših čitalaca je pitao: Mog psa je ubola pčela. Nije imao alergijsku reakciju, ali postoji li nešto što mogu da uradim u budućnosti da ublažim bol?

Najčešći spoljašnji paraziti kod pasa i mačaka

Većina pasa i mačaka nailazi na bar neke od ovih spoljašnjih parazita tokom svog života. Spoljni paraziti mogu biti veoma iritantni za životinju, a neki od njih mogu izazvati ozbiljne bolesti.

Vodič za pravilnu ishranu malih pasa

Iako imaju maleno telo, psi malih rasa imaju izrazito velike energetske potrebe. Takođe, brzo odrastaju i veoma dugo žive. Zbog svih ovih specifičnosti, vlasnici pasa malih rasa moraju znati kako da pravilno hrane svoje mezimce.

Izaberite pravu zaštitu od krpelja

Nijedan preparat ne pruža 100% zaštitu, zato je neophodno nakon svake šetnje pregledati životinju. Na taj način moguće je ukloniti krpelje koji se još nisu „zakačili“ za životinju

OČNE INFEKCIJE KOD MAČIĆA

Ko god je imao priliku da se brine o veoma malim mačićima sigurno je imao iskustvo sa pojavom očnih infekcija. Mogli bi čak da kažemo da gotovo svi mačići dožive ovakav problem

Zašto je važna rana socijalizacija psa

Rana i temeljna socijalizacija je vrlo važan uslov za odrastanje i srećan život vašeg psa. Naime, pozitivna iskustva tokom prvih meseci života u različitim novim situacijama, sa novim ljudima i životinjama, presudna su za ostvarivanje poverenja i sigurnosti.

Vethouse logo

Cara Uroša 37, Dorćol, Beograd
011-26-26-323
vethouse@vethouse.rs

Blagoja Parovića 27 Banovo Brdo, Beograd
011-35-72-704
vethouse@vethouse.rs

RADNO VREME:
Pon – Pet: 10h – 20h
Sub: 10h – 14h
Ned: 10h – 12h